Vriendschap man/ vrouw

Vriendschap tussen een man en een vrouw 

Is het mogelijk om bevriend te zijn met iemand van het andere geslacht? We gaan er bij deze dan even vanuit dat man en vrouw allebei hetero zijn. In de praktijk zie je dat het maar weinig voor komt dat een man en een vrouw een 100 % platonische vriendschap kunnen hebben. En dat terwijl het juist heel gezellig en misschien ook wel leerzaam kan zijn. Man en vrouw hebben toch vaak een andere kijk op bepaalde zaken en door bevriend te zijn met iemand van het andere geslacht krijg je misschien een idee hoe de ander denkt. Waarom is het dan toch zo moeilijk om alleen vrienden te zijn met iemand van het andere geslacht? Wat zijn de meest voorkomende problemen die je tegen komt?

Gevoelens

In de meeste gevallen bij een vriendschap tussen een man en een vrouw komen er gevoelens bij kijken. De één gaat toch meer voelen voor de ander terwijl de ander alleen vriendschap blijft voelen. Ze zien de ander als een maatje met wie ze alles kunnen delen. Vaak komen er dan gevoelens bij kijken, maar of dit nou echt liefde is? Wanneer de één wel verliefd wordt, maar de ander niet kunnen er drie dingen gebeuren.

De vriendschap wordt verbroken omdat een echte vriendschap niet meer mogelijk is. Degene die verliefd is wilt toch meer en kan er niet mee omgaan dat dit niet wederzijds is. Wanneer de ander met iemand anders uitgaat, kan degene met gevoelens jaloers en bezitterig gaan doen. Degene zonder gevoelens kan zich schuldig voelen en misschien dingen stil houden uit angst dat de vriendschap over gaat. In de meeste gevallen zal je zien dat een vriendschap niet meer zal werken.

Een andere mogelijkheid is dat degene met de gevoelens zichzelf hier over heen probeert te zetten. Wanneer dat lukt, is de vriendschap misschien toch nog wel te redden omdat alles grotendeels bij het oude blijft. In het begin zal het misschien even aanpassen en aftasten zijn, maar het is wel mogelijk om de vriendschap te behouden.

De derde mogelijkheid is dat de gevoelens misschien wel wederzijds zijn. Als je echt elkaars maatje bent, waarom zou je dan geen leuke relatie met elkaar kunnen hebben. Toch blijken deze relaties in de praktijk vaak niet goed te werken. Je bent niet voor niets eerst vrienden geworden. Kwa karakter kan je het misschien wel heel goed vinden, maar aan aantrekkingskracht mist er waarschijnlijk toch wat. Er is weinig spanning en misschien vind je de ander geeneens aantrekkelijk. De meeste komen er na verloop van tijd achter dat een gewone vriendschap waarschijnlijk beter is.

Relatie

Een vriendschap tussen een man en een vrouw is misschien best mogelijk, maar het wordt al moeilijker als één van de twee een relatie krijgt. Als vriend of vriendin gun je de ander natuurlijk een leuke relatie. Maar vaak heeft de partner het er moeilijker mee dat zijn of haar geliefde een beste vriend of vriendin heeft van het andere geslacht. Ze voelen zich vaak bedreigd en denken dat ze zelf wat missen.

Bij vrouwen zie je vaak dat ze jaloers zijn. Ze zien de goede vriendin als bedreiging. De partner hoort met hen over alles te praten en niet met zijn beste vriendin. Ze vinden het een heel vervelend idee dat hun vriend zoveel tijd door brengt met een andere vrouw. Zeker als het een knappe vrouw betreft.

Bij mannen zie je vaak dat ze bezitterig worden. Het is hun vriendin, dus ze kunnen zich niet voorstellen dat ze bevriend kan zijn met een kerel die niks van haar zou willen. De goede vriend wordt of als een sulletje gezien omdat hij met vrouwen omgaat of het is een grote player die eigenlijk stiekum achter zijn vriendin aan zit.

Om de vriendschap te behouden zijn er een paar tips. Het beste is om er voor te zorgen dat iedereen het goed met elkaar kan vinden. Op die manier wordt de ander niet meer als bedreiging gezien. Zorg ervoor dat partner en goede vriend elkaar leren kennen. Een andere idee is om te gaan double daten. Zorg dat goede vriend(in) een date mee neemt en ga wat met z'n vieren doen. Op die manier zal de ander zien er echt niks van gevoelens onderling is.

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Drachten
5 jaar geleden

Reageer op mij of een van de vele anderen via http://naturistdating.loggy.nl
Welkom

Els Mulder
7 jaar geleden

Hallo zou het leuk vinden om iemandt tegen te komen die net als ik een leuke vriendschap zoekt. Van manlijk geslagt.
Gezelig naar strand/bos ergens wat drinken enzo.

Maak jouw eigen website met JouwWeb