Gevaren online daten

Gevaren online daten

Het klinkt allemaal hartstikke leuk en makkelijk. Je meldt je aan bij een datingsite en op korte termijn heb je allemaal afspraakjes met leuke mannen/vrouwen. Toch zitten er een aantal gevaren in het online daten. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je je aanmeld bij een datingsite. En verder is het soms ook oppassen met wie je date. Iemand kan heel erg leuk en lief over komen op de datingsite, maar in het echt is diegene misschien heel anders! Waar moet je opletten als je je aanmeld bij een datingsite en wat zijn de gevaren van online daten?

Eigen gegevens

Het is belangrijk om niet te naief te zijn als je online gaat daten. Niet iedereen is namelijk te vertrouwen. Wanneer je een profiel aanmaakt op een datingsite, mag je best wat persoonlijke gegevens noteren. Maar sommige dingen kan je beter nog even voor jezelf houden. Je weet tenslotte niet met wie je te maken hebt en misschien is die ene leuk man/vrouw wel een enorme creep. Je zit er tenslotte niet op te wachten om lastig gevallen te worden. Deze dingen kan je beter nog even voor jezelf houden.

  • Achternaam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • Rekening gegevens

Vertrouwen

Er zijn op internet genoeg oplichters die graag misbruik maken van mensen die alleen maar op zoek zijn naar een beetje liefde. Het kan voorkomen dat je al een tijdje contact hebt met een leuk persoon. Je ziet eigenlijk al een relatie voor je, maar de ander heeft hele andere plannen. Er zijn een paar dingen waar je vooral niet moet in trappen.

Laat je niet verleiden tot naaktfoto's en showtjes voor de webcam. Wanneer je allebei in de stemming bent, kan het gebeuren dat je het misschien wel spannend vindt. Maar wanneer je iemand verder nooit persoonlijk hebt ontmoet, weet je niet of diegene is te vertrouwen. Voor hetzelfde geld worden je persoonlijke foto's regelrecht op het internet gezet en ben je ineens overal te bewonderen.

Ook een gehoord verhaal, het klikt hartstikke goed en je hebt het heel erg leuk samen, maar ineens blijkt je "partner" geld nodig te hebben. Geld dat hij of zij zelf niet heeft. Jij denkt dan, voor mn partner doe ik alles. Je geeft het geld, met het idee dat je het ooit wel terug krijgt. Maar ineens hoor je niks meer van je partner en ben jij een flink bedrag armer. Let dus goed op wat iemands motieven zijn.

Fakers

Voordat je gaat afspreken is het goed om te weten wie je nou echt voor je hebt. Sommige mensen doen zich anders voor dan wie ze zijn. Misschien is die knappe gespierde jonge kerel, wel een oude vent met een bierbuik. Er zijn mensen die de verleiding niet kunnen weerstaan om een foto van een ander of een hele vage foto van zichzelf te gebruiken. Immers, op een knap persoon reageren nou eenmaal meer mensen. Toch is het een enorme tegenvaller wanneer je iemand voor het eerst gaat ontmoeten en hij lijkt totaal niet op diegene op de foto. Mensen hebben vaak de neiging om zich wat mooier en beter voor te doen wanneer ze online gaan daten. Houdt hier dus rekening mee en probeer zelf wel zoveel mogelijk jezelf te zijn.

Tips

Hier een paar tips om niet in de gevaren van het online daten te trappen.

Wanneer het klikt met een persoon is het goed om wat naslagwerk te doen. Veel mensen hebben wel een profiel op hyves of facebook. Je kan iemand zo heel makkelijk even natrekken. Misschien niet zo netjes, maar je krijgt wel een duidelijk beeld van iemands leven.

Wanneer je een leuk persoon hebt ontmoet op een datingsite, is de volgende stap om met elkaar te gaan chatten. Wanneer je een duidelijk beeld wilt krijgen van die persoon hoe hij of zij er werkelijk uitziet, kan je vragen om de webcam eens aan te zetten. Je kan gelijk zien of iemand mee of tegen valt! 

Niet gevonden wat je zocht?

Reactie plaatsen

Reacties

Jan van Dijk
5 jaar geleden

Reageer op mij of een van de vele anderen via http://naturistdating.loggy.nl
Welkom

Smithc23
6 jaar geleden

I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Keep up the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site gdfcdcffdbcfkeka

arno
10 jaar geleden

Hallo graag zou ik willen weten of sexdatingssides met elkaar verbonden zijn en de vrouwen niet echt zijn en alleen maar je telefoonrekening hoger maken En is er geen andere mogelijkheid om bijv met een acceptgiro of euro-overschrijvingsformulier geld over te maken om credits op te waarderen en niet met ideal of vista. Graag een antwoord. Dank u.