Speeddaten

Hoe werkt speeddating?

Wanneer het idee van speeddating je wel aanspreekt, kan je je inschrijven op verschillende sites die gespecialiseerd zijn in speeddaten. Deze organisaties regelen om de zoveel tijd een speeddate avond in verschillende grote steden. Wanneer je je inschrijft, moet je jezelf kort beschrijven en ook zelf kort aangeven wat jij zoekt in je partner. Aan de hand daarvan wordt je ingedeeld bij een speeddating avond. Meestal zijn er zo'n 30 singles aanwezig op een speeddatings avond. Dat betekent dat je dus 15 korte dates hebt.

Een speeddate duurt 10 minuten per single. Het is dus van belang dat je deze 10 minuten goed benut. Je moet tenslotte na deze speeddate van 10 minuten al beslissen of je wel of niet een vervolg date zou willen. Vaak krijg je een zogeheet matchformulier. Hier vul je op in of je wel of niet een vervolg date wilt.

Aan het eind van de avond worden alle matchformulieren van de speeddates met elkaar vergeleken. Wanneer jij persoon A wel ziet zitten en persoon A ziet jou ook zitten, dan krijg je een berichtje met het emailadres van hem of haar. Je krijgt dan de kans om elkaar beter te leren kennen.

Speeddating, een succes?

Speeddating is eigenlijk heel anders dan gewoon daten. In plaats van om elkaar heen draaien en elkaar eerst leren kennen, moet je nu gelijk de knoop doorhakken wat je van iemand vind.

Voordelen

  • Het voordeel is dat het lekker snel gaat. Je hebt in één klap meerdere dates zodat je het gevoel hebt dat je kan kiezen.
  • De kans op een echte date is groot, omdat er meestal wel iemand tussen zit waar je mee matcht
  • Speeddating is ook minder eng dan normaal daten. Er zijn zoveel andere singles, dus er is niet één iemand specifiek met jou bezig.

Nadelen

Speeddating klinkt heel leuk en aardig, toch zitten er ook nog wel wat nadelen aan.

  • Je wordt vooral op het uiterlijk beoordeelt. In 10 minuten tijd krijg je niet de tijd om elkaar goed te leren kennen. Als eerste indruk kijk je toch naar het uiterlijk.
  • Behalve je uiterlijk wordt je op die 10 minuten beoordeelt, ben je wat verlegen en moet je altijd even los komen dan zal je minder indruk maken dan iemand die spontaan is.
  • Omdat een speeddate zo snel gaat, weet je eigenlijk niet of je wel de goede keus maakt. Misschien komt iemand op het eerste gezicht heel leuk over, maar valt het uiteindelijk tegen. Terwijl je misschien wel iemand laat lopen met wie het op de langere termijn wel zou klikken.
  • Je hebt kans op meerdere matches, waardoor je misschien zal moeten kiezen. Plus vind je het leuk om met iemand te daten, die miscschien ook met zijn andere matches date?
  • Je hebt ook kans dat je met niemand een match hebt. Dit is erg slecht voor je zelfvertrouwen dan!

 

Speeddating

 

Naast de normale manier van daten, wordt het speeddaten ook steeds populairder. Speeddaten betekent letterlijk snel daten. Het principe achter speeddating is eigenlijk heel simpel. Er wordt een speeddate avond georganiseerd. Dit gebeurt meestal door een organisatie die gespecialisteerd is in speeddaten. Voor een speeddate avond moet je je opgeven. Er komt dan een groot aantal mannen en vrouwen met wie je allemaal een date hebt van 10 minuten. In die minuten leer je elkaar kort kennen. Bij speeddating is de eerste indruk erg belangrijk!

 

 

 

Niet gevonden wat je zocht?

Reactie plaatsen

Reacties

JJ van Dijk
5 jaar geleden

Reageer op mij of een van de vele anderen via http://naturistdating.loggy.nl
Welkom

djaro
10 jaar geleden

ik ben een jonge jonge van 20 jaar en wil vrouwen goed neuken tot ze niet meet kunnen lopen :$

Speeddaten4All
11 jaar geleden

Kom is speeddaten bij Speeddaten4all.nl en ervaar zelf hoe leuk speeddating kan zijn!

Singles-Events
11 jaar geleden

Nu ook Speeddates in Vlaanderen !
www.speeddateninvlaanderen.be

Maak jouw eigen website met JouwWeb