Alleenstaande ouder

Dating alleenstaande ouder

Eén op de drie huwelijken loopt op een scheiding uit. Bij veel van deze scheidingen zijn ook kinderen betrokken. En ieder jaar komen er weer veel gescheiden ouders bij. Wanneer je net gescheiden bent, staat je hoofd er waarschijnlijk nog niet naar om te gaan daten. Er moet zoveel geregeld worden en het is belangrijk dat je eerst weer rust en een eigen plekje hebt gevonden voor je aan dating kan gaan kijken. Misschien ben je in je huwelijk wel zo teleurgesteld dat je niet aan een nieuwe partner wilt denken en je liever op je kinderen richt. Maar er komt vanzelf weer een tijd dat je wel voor een relatie openstaand. Wanneer je niemand in je omgeving tegenkomt, kan inschrijven op een dating site een optie zijn.

Inschrijven op een dating site

Wanneer je als alleenstaande ouder besluit om je in te schrijven op een dating site, dan zijn een paar dingen belangrijk. Allereerst moet je altijd je kinderen voorop stellen. Misschien niet voor ieder ouder vanzelfsprekend, maar je kinderen horen het belangrijkst te zijn. Het is dus van belang om een partner te zoeken die goed is met kinderen. Wanneer je met iemand gaat daten die niks van kinderen moet weten, is de kans groot dat de relatie niet zal werken. Je wilt tenslotte niet kiezen tussen je kinderen en je partner.

Wanneer je je inschrijft op een dating site, moet je er geen geheim van maken dat je al kinderen hebt. Wanneer je ingeschreven staat op een dating site, zijn er veel mensen die jouw profiel zullen bekijken. Wanneer ze absoluut geen partner willen met kinderen, dan zullen ze niet reageren op jouw profiel.

Maar niet alles hoeft te draaien om je kinderen. Een eventueel nieuwe partner zal met jou willen daten, niet met je kinderen. Beschrijf dus je intresses en hobby's. Je moet het tenslotte ook leuk met z'n tweeën hebben.

Tips tijdens het daten

Wanneer je een leuk iemand hebt gevonden op een online dating sites zijn er een paar punten waar je erg in moet hebben om je date te laten slagen.

  • Praat niet alleen over je ex en je problemen. Een nieuwe partner zit niet op je verleden te wachten. Ga niet de verbitterde ex uit hangen. Je bent tenslotte gaan daten om een toekomst op te bouwen, niet om in je verleden te blijven hangen.
  • Maak geen vergelijkingen. Je date zit er niet op te wachten om te worden vergeleken met je ex. Probeer dit voor jezelf ook los te laten. Zie je date als een heel nieuw persoon en probeer zelf uit te zoeken wat de goede en slechte punten zijn.
  • Neem je date niet mee naar huis als de kinderen er zijn. Wanneer je net bent gaan daten, is het niet aan te raden om je date gelijk mee naar huis te nemen. Je kinderen zitten er waarschijnlijk niet op te wachten om gelijk met een nieuwe man of vrouw geconfronteerd te worden. Voor het zelfde geld wordt het ook niks. Je kinderen zullen er alleen maar verdrietig van worden als hun ouder steeds met een nieuwe man of vrouw thuis komt.

De toekomst

Wanneer je al een verleden hebt, is het belangrijk om van tevoren al over de toekomst na te denken. Je hebt tenslotte al kinderen. Wanneer je gaat daten, moet je voor jezelf eigenlijk al hebben besloten of je eventueel nog meer kinderen wilt of absoluut niet. Wanneer je met iemand gaat daten die zelf nog geen kinderen heeft, zal dit onderwerp vanzelf te sprake komen. Wanneer je zelf echt geen kinderen meer wilt, is het belangrijk om hier eerlijk in te zijn. Zo voorkom je in de toekomst problemen.

Misschien heb je op de datingsite wel iemand gevonden die zelf ook al kinderen heeft. Een toekomst samenbouwen zal wel moeilijker zijn, maar absoluut niet onmogelijk. Je hebt dan niet alleen rekening te houden met je eigen kinderen, maar ook met de kinderen van je date. Wanneer je elkaar wel zit zitten, is het belangrijk dat de kinderen het goed met elkaar kunnen vinden. Je wilt niet dat er twee kampen komen. Geef ze de tijd om aan elkaar te wennen en laat zien dat iedereen even belangrijk is. Ga niet je eigen kinderen voortrekken.

Online datingsite voor alleenstaande ouders

Eén van de leukste online datingsites voor alleenstaande ouders is Alleenstaandemama's.nl. Het klinkt alsof alleen alleenstaande moeders zich mogen inschrijven, maar alleenstaande vader zijn natuurlijk ook welkom. Deze datingsite is meer dan alleen een datingsite, zo is het ook een community. Zo kun je ervaringen uitwisselen met andere alleenstaande ouders.

Aanmelden op de datingsite voor alleenstaande ouders

Alleenstaande papa's

Niet gevonden wat je zocht?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb