Tips daten

Tips voor het online daten

Wanneer je je hebt ingeschreven en een profiel hebt aangemaakt, kan je gaan rondneuzen op de datingsite. Het is alleen al leuk om een beetje foto's te bekijken en profielen te lezen. Wanneer je iemand hebt gevonden die je wel aanspreekt kan je een berichtje sturen. En dan is het afwachten of je een reactie terug krijgt! Op sommige datingsites moet je van tevoren een persoonheidstest invullen. Hierbij vul je ook in wat voor soort persoon jij zoekt. Aan de hand van die test selecteert de datingsite personen die het best bij jou passen. De meeste betaalde datingsites bieden een persoonheidstest aan. Wanneer je iemand (of meerdere Knipogen) hebt gevonden met wie het klikt, is het misschien wel tijd voor een tijd. HIeronder tips om die eerste spannende date te laten slagen!

Tips voor je eerste date

Wanneer je iemand gevonden hebt waarmee het klikt, kan je er voor kiezen om elkaar eerst online goed te leren kennen. Het nadeel hiervan is dat je een heel duidelijk beeld van iemand hebt hoe je denkt dat die persoon is. Grote kans dat het juist in het echt net even iets anders is. Andere mensen spreken juist heel snel af, zo weten ze gelijk waar ze mee te maken hebben en of het nut heeft om meer tijd in elkaar te steken. Een eerste date zegt vaak alles. Wanneer een eerste date tegenvalt, zal er niet snel een vervolg komen. Het gaan tenslotte om die ene klik! Hoe kan je er zelf voor zorgen dat je een leuke date hebt?

Wees jezelf op de online datingsite

Wanneer je je aanmeld op een datingsite is het van belang dat je gewoon lekker jezelf bent. Je wilt tenslotte dat iemand op jou valt en niet op de persoon die je speelt. Plaats gewoon een eerlijke foto van jezelf, vertel wat over jezelf en niet wat je denkt dat een ander wilt horen. Het zelfde met berichtje sturen, reageer gewoon zoals je zelf in real life zou reageren. Je zou het zelf ook niet leuk vinden als je denkt dat iemand je droomman of vrouw is, terwijl hij of zij in het echt heel anders is. Dus om bij een ander niet tegen te vallen, wees gewoon jezelf. Wanneer je dan een date hebt, zal de ander ook niet voor verrassingen komen te staan.

Nadat je bovenstaande hebt gedaan, heb je misschien wel iemand gevonden met wie het klikt. Uiteindelijk wil je een keer gaan afspreken. Hartstikke spannend natuurlijk, op internet is het misschien allemaal heel leuk en gezellig, maar in het echte leven kan het toch even anders zijn. Wil je gaan afspreken, spreek dan sowieso op een neutrale plek af, bijvoorbeeld in een restaurant of cafe. Voor een eerste date is dat hartstikke veilig, plus dat je ook mensen kan kijken. Je bent niet totaal op elkaar gericht.

Voordat je op date gaat is het van belang om je zelf even goed te verzorgen. Eerste indruk is heel erg belangrijk! Je wilt niet uit je mond stinken of met vettig haar aankomen, dat is echt een enorme afknapper. Je hoeft het natuurlijk ook niet te overdrijven. Je moet jezelf blijven, maar een beetje extra's mag best. De ander mag best zien dat je een beetje moeite hebt gedaan.

Niks is zo vervelend als een date waarop je elkaar maar zit aan te staren omdat je niks weet te zeggen. Ben je van jezelf niet de spontaanheidzelve is het aan te raden om van tevoren te bedenken waar je het over kan hebben. Het klinkt misschien stom om voor jezelf een vragenlijstje te maken, maar je weet dan wel zeker dat je niet zonder gespreksstof zit.

Er zijn een paar onderwerpen waar je het beter niet over kan hebben op een date. Een paar voorbeelden: Je exen, het aantal sexpartners, vieze gewoontes en typische vrouwen/mannen dingen. (Ben je een vrouw, ga het niet over make up hebben en als man bijvoorbeeld niet over voetbal of auto's).

Een onderwerp waar je het juist wel vooral over moet hebben is de ander! Probeer oprecht geinteresseerd over te komen. Stel vragen en luister aandachtig. Probeer je op je gemak te voelen tijdens de date en blijf jezelf. 

Niet gevonden wat je zocht?

Reactie plaatsen

Reacties

Jan Drachten
5 jaar geleden

Reageer op mij of een van de vele anderen via http://naturistdating.loggy.nl
Welkom

Piet
10 jaar geleden

Om een goed overzicht te krijgen van online datingsites kun je deze website bezoeken: www.dating-start.nl

Laura
10 jaar geleden


Een leuke tip om er achter te komen welke online datingsite het beste bij je past is:

http://www.welkeonlinedatingsite.nl

wellicht heeft een ander er ook wat aan.

Peter
11 jaar geleden

Zoek een leuke vrouw voor leuke dingen te doen. Kan van alles zijn.
ben voor alles in
57 jaar zuid-holland.
Zijn er nog vrouwen, die dat ook leuk vinden ?????

Barba
12 jaar geleden

Hoi, ik snap dat je jezelf moet zijn, maar hoe weet je nou welke online dating site het best bij je past? Ik heb al een aantal vergeleken via deze <a href="http://www.datingtop5.nl">online dating</a> vergelijker, maar er is er geen een waarbij ik me als een vis in t water voel zeg maar.

Groetjes Barb

Maak jouw eigen website met JouwWeb