Single reizen

Single reizen

Wanneer je single bent kan dat soms best moeilijk zijn. Zeker wanneer er om je heen alleen maar stelletjes zijn. Op vakantie gaan kan dan bijvoorbeeld een probleem zijn. Je wilt niet het derde wiel aan de wagen zijn en in je eentje op reis gaan zien veel mensen niet zitten. Feit is dat er steeds meer singles bij komen. Reisbureaus springen hier handig op in door speciale reizen voor single s te organiseren. Deze reizen worden ook wel single reizen genoemd. Het principe achter een single reis is eigenlijk heel simpel. Het is eigenlijk een groepsreis alleen dan speciaal voor singles. Op deze manier kan je als single ook een leuke vakantie hebben en misschien ontmoet je de liefde van je leven wel. Wat wil je weten over singles reizen?

Hoe werkt een singles reis

Een speciale single reis kan je heel makkelijk bij een reisbureau boeken. Het werkt in principe net zo als bij een groepsreis. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meestal probeert de organisatie de reis regelt er wel voor te zorgen dat er ongeveer evenveel mannen als vrouwen zijn. Er is een ruim aanbod aan single reizen. Je hebt de keuze naar welk land je wilt gaan, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een luie of juist actieve vakantie te kiezen. Het is maar net wat bij je past en waar je je fijn bij voelt. 

Het idee achter een single vakantie is op de eerste plek om gewoon een fijne vakantie te hebben. Je bent met een grote groep om gezellige en leuke dingen te doen. Je leert nieuwe mensen kennen. En je hebt allemaal wat gemeen, namelijk dat je allemaal single bent!

Voor wie is een single reis

Een single reis is uiteraard voor iedereen die single is. Het kan zijn dat je gewoon de juiste persoon nog niet bent tegengekomen of dat je net uit een relatie komt. Je hebt geen zin om in je eentje op vakantie te gaan en in je omgeving is niemand beschikbaar om samen mee op vakantie te gaan. Je vrienden hebben bijvoorbeeld allemaal al een relatie, de intresses liggen uit elkaar en je zit er misschien niet op te wachten om met je familie op vakantie te gaan. Ook kan het heel verfrissend werken om eens met nieuwe mensen op vakantie te zijn. Het doorbreekt wellicht de sleur.
Sommige mensen boeken een reis voor singles om nieuwe vrienden te maken. Ze zijn de stelletjes om zich heen zat en vinden het fijn om met mensen om vakantie te zijn met wie ze gemeen hebben om single te zijn. Wanneer je net uit een relatie komt is het altijd fijn om met andere mensen te praten die ook uit een verbroken relatie komen.

Andere mensen boeken juist een singles reis om een partner te vinden. Je bent met zo'n grote groep singles dat je zou denken dat er vast wel iemand tussen zit met wie het goed klikt. Het voordeel van samen op vakantie te zijn is dat dingen vaak fantastisch lijken. Het weer is vaak goed, je bent ontspannen en je doet leuke dingen. In plaats van dat je een leuke avond hebt met een date heb je nou bijvoorbeeld 2 weken lang lol. Ook leer je de ander goed kennen omdat je continue bij elkaar bent. En wanneer je terug bent heb je ook nog een genoeg gespreksstof omdat je deze single reis toch samen hebt mee gemaakt. Er gaat toch niks boven lekker samen herinneringen ophalen en terug zwijmelen bij de mooie momenten.

Spannend: Single reis

Misschien lijkt een single reis je wel wat, maar zie je er toch tegen op om te boeken. Het is toch altijd maar afwachten wat je kan verwachten. Misschien ben je onzeker en denk je dat mensen jou niet leuk vinden of juist andersom, ben je bang dat er geen mensen bij zijn. Het is gelukkig wel zo dat je bij de meeste organisaties van single reizen dat je van je van tevoren al de gegevens kan krijgen van je mede reizigers. Zo kan je elkaar bij voorbeeld op internet opzoeken of bellen zodat je van tevoren al contact hebt gehad.


Maak jouw eigen website met JouwWeb